Nem működik sok buszon a klíma, 40 fokot mértek késő délelőtt a 4-6-os pótlóbuszon a fővárosban

2019. augusztus 10., 12:36

Szerző:

„A Közlekedő Tömeg Egyesület felszólítja a BKV-t, hogy haladéktalanul javítsa meg a hibás klímaberendezéssel közlekedő buszokat, hiszen az elkövetkező napokban még nagyobb kánikulára lehet majd számítani!”

– írja a Közlekedő Tömeg civil szervezet Facebook-oldala, miután a hőségriadó első napján digitális hőmérővel megmérték a 4-6-os villamospótló buszon uralkodó hőmérsékletet.

A hőmérő 40,8 fokot mutatott.

Aktivistáik és támogatóik részéről sorra érkeznek a bejelentések, hogy a BKV számos járatán nem működik a klímaberendezés, ami az egy éve állományba került Modulo buszoknál is előfordul tapasztalatuk szerint. A civilek szerint a BKV nem végez megfelelő karbantartást a buszokon és ignorálja az utasok panaszait.

2024. május 1., 13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.