3000 embert buszoztat és ebédeltet ingyen Németh Szilárd, hogy legyen elég néző a sportarénában

2018. október 17. 18:42 - szerző: 168 Óra

Nem bízta a véletlenre a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ), hogy lesz-e elég nézője a 2,5 milliárd forintból megrendezett birkózó világbajnokságnak Budapesten október 20-28. között. A Németh Szilárd Fidesz-alelnök által elnökölt szövetség ugyanis október 21-re és 27-re, a világbajnokság két kiemelt versenynapjára 60 darab 47 fős buszt küld tagszervezetei számára – írja a napi.hu

Ez közel háromezer nézőt jelent az amúgy 12,5 ezer fős Papp László Sportarénába.

 „Az érintett versenynapok során az egyesületek résztvevői számára ingyenes belépőt, szurkolói csomagot és hidegcsomagos étkezést biztosítunk" – olvasható az MBSZ oldalán.

Október 21. a világbajnokság nyitónapja, október 27-én pedig Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke is a helyszínen tekinti meg a küzdelmeket, így muszáj volt feltölteni a nézőteret. A további napokra is ingyenesen lehet jegyeket igényelniük a kluboknak.

Az eseményre amúgy 2000-4000 forintba kerülnek a jegyek a Sportaréna oldala szerint, 21-ére már nincs is jegy, ellenben a többi napra még bőven lehet ülőhelyet találni a lelátón.