Védekezzünk szappanokkal a kórokozók ellen!

A szappanokat, amelyet régóta vagy a cél elérése érdekében hasznos eszköznek, vagy designos, ám valójában soha nem használt háziasszony ajándéknak tekintettek, hatékonynak tűnik abban a korszakban, amikor a pazarlás csökkentésére és az öngondoskodás minimalizására összpontosítunk.

2022. augusztus 3., 11:40

Szerző:

Környezetbarát csomagolást szeretne? A szappanhoz szükségtelen a doboz, pláne nem a műanyag csomagolóanyag. Olvasson tovább, hogy megismerje a különböző szappantípusokat és a divatos folyékony termékeket.

Szappanok a sokszínűség jegyében

Amíg a klasszikus szappanokat állati zsírból és hamuból készítették, a legtöbb ma már vegán, és növényi olajokból és vajból készül. A Lafco alapítója, Jon Bresler órákig tudna véleményt mondani a fantasztikus szappan tulajdonságairól. „A megfelelően elkészített szappan minden-az-egyben használható a test és az arc tisztítására, valamint borotválkozásra” – mondja. Amikor néhány vállalat abbahagyta az állati eredetű faggyú alkalmazását, a későbbiekben tömegesen gyártott szappanalapokat használtak, amelyek olyan jól megtisztították a bőrt, hogy „lehúzott érzést” hagytak maguk után – ezért gondolhatnánk sokan, hogy a szappanok túl kemények a napi alkalmazásra.

A koronavírus-járvány következtében a kézmosás elengedhetetlen részévé vált a mindennapi hígéniánknak. A kézfertőtlenítők iránti igény megnőtt, mivel az iparágak világszerte igyekeznek növelni a szappanok elérhetőségét vállalkozásaik számára. A szappanpiac az előrejelzések szerint 2025-ig 7,2%-kal fog növekedni, és nagy fordulat következhet be a szintetikus szappanokhoz használt összetevők típusaiban.

Organikus szappanok

Az olyan káros összetevők, mint a parabének és a szulfátok, megnövelték a bioszappanok (pl.: Olivia Natural, Levendula háziszappan) iránti keresletet. A szappantrendek nőttek mind a folyékony, mind a szeletszappan piacán. A szappandarabok nagy megújulást értek el környezetbarát összetevőiknek jóvoltából, amelyek segítenek csökkenteni a csomagolásban a műanyag mennyiségét.

Luxus szappanok

A csúcskategóriás szappanok (pl.: Christian Dior vagy Clinique) egyre népszerűbbek a bőrápolást javító luxus összetevőknek, például az illóolajoknak és a természetes növényi anyagoknak köszönhetően. Ezek a luxus termékek elsőbbséget élveznek a hagyományos folyékony kézi szappanokkal szemben. Helyreállító tulajdonságaik megnyugtatják és hidratálják a bőrt, ami az öngondoskodás elengedhetetlen része. Az elegáns éttermek, drágább szállodák és kávézók folyékony kézszappanokat alkalmaznak egyedi palackokkal, amelyek nyugtató illatokat tartalmaznak. Az illatok, a dizájn és az üvegpalackok mindegyike olyan luxus élményt ad a fogyasztóknak, amely megváltoztatja a kézmosás módját.

Folyékony szappanok

A folyékony szappanok hatékonyan segítenek csökkenteni a kórokozók és baktériumok számát. Ezenkívül védelmet nyújtanak bizonyos típusú szennyeződések ellen is, mint például a káros vegyszerek és fertőzések. Ma, az emberek többsége világszerte folyékony szappannal mos kezet a klasszikus papírcsomagolású szappan helyett, mivel klinikai tesztek bizonyítják, hogy segítenek megőrizni a bőr nedvességének több mint 30%-át.

A folyékony szappanok ideálisak száraz és érzékeny bőrre az alacsony pH-szintjük miatt. Különféle illatokban is kaphatók, mint például citrom, levendula, narancs, menta, őszibarack, jázmin és lótusz. Mivel a COVID sajnos még mindig jelen van, ezért főleg a vírusölő tulajdonságai miatt, a Dettol márka termékei a legjobb és leghatékonyabb választás.

A krónikus betegségek növekvő előfordulása jövedelmező lehetőségeket kínál a gyártóknak termékek fejlesztésére, ami várhatóan támogatja a piac növekedését. Az úgynevezett kézműves szappanok iránt a fogyasztói kereslet nő, és az alacsony költségű gyártás kényelme több szereplőt vonz a folyékony szappanok globális piacára. A kiváló minőségű szappanok bevezetését célzó kutatási és fejlesztési tevékenységekbe történő növekvő befektetések a másik tényező, amely a folyékony szappanok iránti keresletet fokozza.

A fentiek alapján elmondhatjuk, hogy tulajdonságától függetlenül a szappanok nagyon hasznosak, mivel antibakteriális sajátosságainak köszönhetően segítenek elpusztítani a kórokozókat és jó hidratáló jellemzőkkel rendelkeznek, amelyek segítenek csökkenteni a kézszárazságot. A hazai internetes boltokban pedig válasszon bátran a sokoldalú szappanok közül.

(X)

10:08

Nincs is annál bosszantóbb, mint amikor a kedvenc rózsánkat vagy gyümölcsfánkat ellepik a levéltetvek. Mutatunk néhány házi praktikát, amellyel vegyszermentesen mondhatunk búcsút a hívatlan vendégeknek, és megfejtjük az örök kérdést is, hogy vajon a hangyák ludasak-e abban, ha tetves egy növény.