56 éves debreceni redőnyös gyilkolt le féltucat fecskefiókát Túrkeve főterén

2019. július 16., 11:31

Szerző:

Egy túrkevei kerékpáros vette észre június 29-én délután az útra hullott madárfiókát. Ahogy leszállt a bringáról, az út melletti füves területen további kis fiókákat talált, amelyek közül hat elpusztult, a túlélőket más fecskék fészkeibe heyezték el a a Hortobágyi Nemzeti Park természetvédelmi őrei.

Túlélők
Fotó: hnp.hu

A Mezőtúri Rendőrkapitányság a feljelentés után természetkárosítás bűntett elkövetése miatt indított nyomozást az ügyben. A rendőrök megállapították, hogy egy debreceni lakos megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével. Az 56 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták. A férfi elmondta, hogy 2019. június 29-én délelőtt egy túrkevei társasháznál redőnyöket szerelt fel egy harmadik emeleti lakás ablakira, teraszajtójára.

A redőnytokok felrakása miatt az ablakpárkány felső részén lévő fecskefészkeket levette, abból a molnárfecske fiókák kiestek, amelyeket lesöpört az erkélyről.

A kapitányság az ügy iratait az illetékes ügyészségnek elküldte – írja a police.hu

Tegnap 11:14

Az egy időben megjelenő rák nem ritka jelenség, 20 betegből 1 érintett. Az számít két különböző tumornak, amely legfeljebb hat hónap eltéréssel jelenik meg két különálló daganat a szervezetben. Még gyakoribb, hogy a két különböző rákos megbetegedés különböző időpontokban fordul elő – vagyis egy második rák több mint 6 hónappal az első után. Ez 5-ből 1 rákos betegnél fordul elő.

Kibújt a földből a menta és a citromfű. Ideje, hogy az asztalra is kerüljenek. A zsenge tavaszi borsó nem csak levesként vagy főzelékként ínycsiklandozó, hanem fasírtként is olyan íz olvad a szánkban, hogy aki megkóstolta, nem fogja tudni abbahagyni a borsófasírt tunkolását a citromfüves mártogatósba.