Trükkös csalók lopják meg az idősöket

Négyezer eurót és bankkönyveket lopott el egy alsószeli idős asszonytól egy férfi, aki villanyóra-leolvasónak adta ki magát.

2012. február 23., 16:19

A férfi hétfőn délelőtt csöngetett be a családi házba. Az utóbbi hetekben a Mátyusfüldön ez már a harmadik eset, hogy idős személyeket csalók loptak meg - írja az

ujszo.com.

Martina Kredatusová, a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hétfőn fél tízkor a 75 éves asszonyhoz egy 40 év körüli, közepes testalkatú, 175 cm magas férfi csöngetett be. A férfi leolvasta a villanyórát, majd a csatlakozókat kezdte ellenőrizni más helyiségekben is. „Az asszony nagyjából egy óra múlva vette észre, hogy a csaló felfeszítette a bárszekrény ajtaját, négyezer eurót és két betétkönyveket vitt magával” – nyilatkozott a szóvivő. A férfit egy nagyjából 180 centiméter magas, sötét kabátos férfi várta az utcán.

A rendőrség felhívja a lakosok, elsősorban az idősek figyelmét, hogy ne engedjenek be idegeneket.

Januárban is csalók garázdálkodtak a Mátyusföldön, a magukat rendőrnek kiadó bűnözők a bankjegyek ellenőrzésének ürügyén kéredzkedtek be az idős emberekhez. A Gútához tartozó Nagyszigeten a csaló arra hivatkozva, hogy sok hamis bankjegy van forgalomban, elkérte az idősek pénzét és kis lámpával ellenőrizte azokat. A férfi 3500 eurót vitt el azzal, hogy azokat Komáromban is meg kell vizsgálni. Hasonló trükkel Hidaskürtön is próbálkoztak, ott az idős asszony nem engedte be a férfit, akire egy nő várt egy komáromi rendszámú autóban. Néhány nappal később egy ismeretlen férfi 9600 eurót csalt ki ugyanezzel az ürüggyel egy vágfarkasdi házaspártól.

Tegnap 11:14

Az egy időben megjelenő rák nem ritka jelenség, 20 betegből 1 érintett. Az számít két különböző tumornak, amely legfeljebb hat hónap eltéréssel jelenik meg két különálló daganat a szervezetben. Még gyakoribb, hogy a két különböző rákos megbetegedés különböző időpontokban fordul elő – vagyis egy második rák több mint 6 hónappal az első után. Ez 5-ből 1 rákos betegnél fordul elő.

Kibújt a földből a menta és a citromfű. Ideje, hogy az asztalra is kerüljenek. A zsenge tavaszi borsó nem csak levesként vagy főzelékként ínycsiklandozó, hanem fasírtként is olyan íz olvad a szánkban, hogy aki megkóstolta, nem fogja tudni abbahagyni a borsófasírt tunkolását a citromfüves mártogatósba.