Húga helyett tette le a német nyelvvizsgát, most vádat emeltek a testvérpár ellen

2020. április 8., 13:21

Szerző:

Megtagadta a vallomást az a testvérpár, akik ellen közokirat-hamisítás miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség,  miután az idősebb nő ment be nyelvvizsgát tenni a húga helyett – közölte a 24.hu érdeklődésére Kutas Tamás, a Baranya Megyei Főügyészség szóvivője.

A fiatalabb nő 2015-ben többször próbálkozott német nyelvből középfokú nyelvvizsgát tenni, de mindig elkaszálták.

A nővére azonban jól beszélt németül, ezért megbeszélték, hogy ő megy majd be vizsgázni helyette.

Diákok nyelvvizsgán

Az írásbeli és szóbeli vizsgát 2015 októberére írták ki Pécsett.

A németül jól beszélő testvér a húga személyijével jelentkezett a vizsgahelyen, rendesen kitöltötte az írásbeli feladatokat, elment a szóbelire is, a nyelvvizsga jegyzőkönyvét pedig a testvére helyett írta alá.

A nyelvvizsgát le is tette, középfokú német nyelvvizsga-bizonyítványt állítottak ki a vizsgán ott sem lévő lány nevére. Úgy buktak le végül, hogy a fiatalabbik nő gyermekelhelyezési vitába keveredett az élettársával,

a férfi pedig feljelentette, hogy a nővére ment be vizsgázni gyereke anyja helyett.

Még szakvélemény is készült, ami arra a megállapításra jutott, hogy valóban az idősebb lány vizsgázott le a húga helyett.

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.