Pert indított egy szeszesitalt gyártó cég alkalmazottja, amiért neki és a kollégáinak munkaidőben kell vedelniük

2019. november 19., 15:21

Szerző:

A Pernod Ricard nevű szeszesitalokat gyártó francia  cég alkalmazottai azt állítják, hogy a vállalatnál arra kényszerítik őket, hogy alkoholt igyanak - szúrta ki a 444 a Guardian cikkét.

A cég egy korábbi dolgozója azt mondja, napi tizenkét pohár ánizslikőrt kellett meginnia, hogy aztán részegen kelljen hazavezetnie. Olyan is volt, aki három napon át tartó, megállás nélküli vedelésekről számolt be. Az egyik alkalmazott szerint ebédidőben, megbeszélések után és esténként, de még az ügyfelek jelenlétében is szokás volt inni. Állítása szerint  hallucinációi lettek a sok italtól, és hangokat hall, pedig sokszor inkább kiöntötte a piát. Szerinte a cég kultúrája ilyen, ha az ember nemet mond, azt nem veszik jó néven.

A botrány azok után került nyilvánosságra, hogy a cég egyik beosztottja szeptemberben bírósághoz fordult, mert beteg lett a túl sok alkoholtól. A cég szóvivője szerint beosztottjai maguk döntik el, hogy isznak-e, és ha igen, akkor mennyit., a vezetés nem utasított vagy biztatott erre senkit.

A bíróság a hónap végén dönthet az ügyben.

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.