Holland tudósok: aki minden nap sörözik, tovább él

2020. február 22., 12:04

Szerző:

A Maastrichti Egyetem kutatói arra jutottak, hogy azok a férfiak, akik minden egyes napon megisznak fél pint, azaz nem egészen két és fél deci sört, nos azok

80%-kal nagyobb eséllyel élik meg a kilencedik X-et, mint azok, akik teljesen absztinensek.

Nyami
Fotó: MTI/Veres Nándor

A nőknek is jót tesz a sör, egyharmaddal növeli az esélyét a kilencvenedik életév megélésének. 

A kutatásban 5500 ember alkoholfogyasztási szokásait vizsgálták húsz éves időtartamban.

A kutatócsoport abból a hipotézisből indult ki, hogy az alkoholfogyasztás, ha mértékkel történik, akkor jó hatással van a szívre, míg nagy mennyiségben ártalmas – írja a 24.hu.

11:14

Az egy időben megjelenő rák nem ritka jelenség, 20 betegből 1 érintett. Az számít két különböző tumornak, amely legfeljebb hat hónap eltéréssel jelenik meg két különálló daganat a szervezetben. Még gyakoribb, hogy a két különböző rákos megbetegedés különböző időpontokban fordul elő – vagyis egy második rák több mint 6 hónappal az első után. Ez 5-ből 1 rákos betegnél fordul elő.

Kibújt a földből a menta és a citromfű. Ideje, hogy az asztalra is kerüljenek. A zsenge tavaszi borsó nem csak levesként vagy főzelékként ínycsiklandozó, hanem fasírtként is olyan íz olvad a szánkban, hogy aki megkóstolta, nem fogja tudni abbahagyni a borsófasírt tunkolását a citromfüves mártogatósba.