Rend a lelke…

Megteheted, hogy este tízkor még porszívózol, sikálsz, de ugye mondanunk se kell, hogy bár mindig ragyogó lesz a lakásod, te egyre inkább egy falhoz vágott mosogatórongyra fogsz hajazni.

2010. május 30., 21:19

Ennek elkerülése végett:

1, Lazíts!

Igazából nem is az elszórt chips, a szertehagyott játékok az oka, hogy sose vagy elégedett a lakásban uralkodó renddel, hanem az, hogy túl magasra teszed a mércét. Így aztán rengeteg energiát fektetsz abba, hogy a könyvek a polcokon mindig katonás sorrendben legyenek, a folyosón a járólapon egyetlen foltocska se legyen, és a legeldugottabb sarkok is ragyogjanak. Ehelyett napi szinten koncentrálj inkább a gyakran használt helyiségekre, tárgyaitokra, és hidd el, nem dől össze a világ, ha a DVD-k nem ABC sorrendben lesznek visszapakolva a tartóba.


2, Tökéletes időzítés

Állítsd a telódon az időzítőt 15 percre, és ennyi idő alatt végezz el egy-egy házimunkát. A kisgyerekek maximum ennyi ideig tudják lefoglalni magukat, ennél tovább nem. Naponta 2-3 ilyen negyedórás házimunkás részt iktass a napodba, már jó előre döntsd el, aznap mit fogsz csinálni.

3, Fogadd el, hogy vannak határaid

Hiába tapossuk a XXI. századot, valahogy még mindig a tökéletes kis feleség képe él bennünk, aki mindig fini, főtt vacsival várja haza az uracskáját a tökéletesen ragyogó lakásba. Végül is megvalósítható, csak akkor mikor szánsz időt arra, hogy minőségi időt tölts gyermekeddel? Netán hajnalban vagy éjjel főzöl, és a nagymosást, vasalást is ekkor végzed? Akkor hol lesz a Nő, akit a párod kíván? Ne szakadj szét, inkább fogadd el, hogy vannak határaid, és párod minden bizonnyal örülni fog egy egyszerűbb ételnek is, ha látja, hogy gyermeke és felesége boldogok.

4, A srácok is segíthetnek

Különösen, amikor már nagyobbacskák, meg lehet őket kérni apró feladatok elvégzésére. Egész hamar össze tudják szedni a játékaikat, a kezünkbe tudják adni a fakanalat. Később már a szennyest is szét tudják válogatni, majd jöhet a porszívózás, a kuka levitele. Ugyan apróságnak tűnnek, de nekünk annyival több időnk és energiánk marad rájuk, önmagunkra. terítő a konyhaasztalon?

A cikk folytatása az

Anyuci.huoldalon olvasható.

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.