Nyomortanyán tengődik az Európa-bajnok magyar birkózó, de még ennek is örül

2019. szeptember 19., 15:37

Szerző:

Húsz négyzetméteres, málló vakolatú szobában él az 59 éves Bíró László. De az Eb-aranyérmes egykori birkózó ennek is örül – írja a Bors.

Tavaly egy idős hölgy lakásában éltem, ám mivel alkalmi munkáimból alig folyt be pénz, képtelen voltam fizetni a lakbért, ezért arra kért, költözzek el. Igen ám, de nem volt hová. Még szerencse, hogy a mostani húsz négyzetméteres szobácskájába ingyen beengedett. Itt élek munkanélküli élettársammal – mesélte.

Lakrészében nincs külön vécé, azt egy deklivel választották le a szobáról. 

Nincs konyha, se mosdó. csak egy lavór.  Közeledik a tél, de a hősugárzójuk csak annyi meleget ad, hogy nem fagyjanak meg.

Amíg ezt mutogatta a Borsnak, Bíró László büszkén vette elő dobozba csomagolt 14 magyar bajnoki, illetve az 1982-es várnai Eb-n kiharcolt aranyérmét, továbbá az 1986-os budapesti vb-ezüstjét. Eközben átkozza balszerencséjét, amiért az 1988-as szöuli olimpián csak negyedik lett. Ha ott bronzérmes, járna neki az állami életjáradék, és most nem százezerből tengődne.

Bíró abból él, hogy az FTC heti kétszer napi négyórás edzői munkát biztosít neki.

 

 

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.