Pokolba a nejlonzacskókkal, itt a Szütyő Challenge

2020. február 8., 18:32

Szerző:

A környezetvédelem és a fenntarthatóság inspirálta azt a közösségi oldalon terjedő kihívást, amely az egyszer használatos műanyagzacskók helyett textilszütyők használatára biztat.

A mozgalom kitalálói azt írják a Facebookon, hogy tapasztalatuk szerint sokan szeretnének így tenni, de nincs alapanyaguk, vagy nem tudnak varrni, vagy nem szeretnének beruházni egy olyan dologra, ami nem is biztos, hogy a mindennapjaikban használható is lesz. Nekik akarnak segíteni.

Íme, néhány megoldás:

Fotó: Facebook/Böröczky Ica

A Szütyő Challenge-hez tehát az csatlakozhat, aki fel tud ajánlani nem használt függönyt, amelyből szütyőt lehet varrni, aki ezt meg is tudná tenni, jelentkezhet készítőnek, de az is segítség, ha valaki az osztásban vállal szerepet. Együttműködő zöldségesnél, bölcsődében, óvodában vagy iskolában pedig a kihívás plakátját és akár szütyőket is el lehet helyezni – hívta fel a figyelmet a Népszava.

11:14

Az egy időben megjelenő rák nem ritka jelenség, 20 betegből 1 érintett. Az számít két különböző tumornak, amely legfeljebb hat hónap eltéréssel jelenik meg két különálló daganat a szervezetben. Még gyakoribb, hogy a két különböző rákos megbetegedés különböző időpontokban fordul elő – vagyis egy második rák több mint 6 hónappal az első után. Ez 5-ből 1 rákos betegnél fordul elő.

Kibújt a földből a menta és a citromfű. Ideje, hogy az asztalra is kerüljenek. A zsenge tavaszi borsó nem csak levesként vagy főzelékként ínycsiklandozó, hanem fasírtként is olyan íz olvad a szánkban, hogy aki megkóstolta, nem fogja tudni abbahagyni a borsófasírt tunkolását a citromfüves mártogatósba.