Megvan, melyik Magyarország legbüdösebb városa

2018. szeptember 17., 12:15

Szerző:

Már közel ezer bejelentés érkezett az EnviroMind nevű online portálra, ahol a felhasználók zavaró szaghatásokat, zajokat és illegális hulladéklerakókat jelezhetnek – írja a Blikk.

Az idén tavasszal indult oldalon a látogatók már 990 észlelést rögzítettek, amelyek 85 százaléka volt zavaró szaghatással kapcsolatos. 

A nyár folyamán főleg Hatvanban és a környező településeken okozott gondot egy rendkívül büdös, ismeretlen eredetű szag terjengése. 

Ez az időszak a portálra beérkezett észleléseknél is jól megfigyelhető, hiszen június közepén, a probléma kirobbanásakor másfélszer annyi szagészlelés érkezett, mint a nyár folyamán átlagosan, az egész nyarat tekintve pedig a legtöbb szagészlelést Hatvanból jelezték. 

Zavaró szagok bejelentésekor a honlapon több szagtípus közül lehet választani: az eddig leggyakrabban jelölt kategóriának az olajos-kátrányos típus bizonyult, ezt követi a bélsár jellegű, majd a hányingert keltő szagfajta – írja a lap.

A hatvani bűzhelyzetről mi is beszámoltunk. 

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.