Leitatták, bedrogozták, összeverték és kirabolták miskolci vendégüket a rettenetes dormándi tinédzserek

2018. július 23., 17:19

Szerző:

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség emelt vádat azzal a két fiatalkorúval szemben, akik tavaly télen döntöttek úgy, hogy – saját szavaik szerint – „lehúzzák” egy ismerősüket Dormándon. 

Karácsony előtt néhány nappal egy 17 éves lány a faluba hívta miskolci ismerősét, a sértettet azzal, hogy szeretne vele együtt szórakozni. A fiatalember megérkezését követően csatlakozott hozzájuk egy 15 éves fiút is, így a délutáni órákban hármasban mentek el a településen lévő dohányboltba,

ahol két liter bort vásároltak.

Ezután egy harmadik fiatalhoz mentek, tőle három csomag, új pszichoaktív anyagnak minősülő, kábító hatású szert vettek. Az alkohollal és a droggal felszerelkezve a fiatalok a lány nagymamájának lakatlan házába mentek, ahol italoztak, és orron át felszippantották port.

Amikor vendéglátói látták, hogy a sértett az alkoholtól és a bódító hatású anyagtól elkábult, a fiú felszólította, hogy adja át nekik az értékeit, majd – miután a sértett ezt megtagadta – előbb megöléssel fenyegette, azután a székével együtt hátralökte a fiatalembert, ráült, és ököllel ütötte a fejét. Ezalatt a lány rugdosta a földön magatehetetlenül fekvő embert, akitől

elvették a mobiltelefonját, valamint 2.000 Ft készpénzét.

A sértett a bántalmazás következtében agyrázkódást és zúzódásokat szenvedett. Amikor kicsit jobban lett, a tizenöt éves vádlott kikísérte őt a buszmegállóba, és még pénzt is adott neki, hogy haza tudjon menni. A mobiltelefont és elrabolt készpénzének nagyobb részét a sértett azonban később sem kapta vissza.

A járási ügyészség a két fiatalkorút rablás bűntettével, valamint súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, míg a nekik kábító hatású anyagot eladó vádlottat csekély mennyiségű, átadással elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja.

Az ügyészség mindkét, a cselekmény óta letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt, továbbá arra, hogy a bíróság rendeljen el velük szemben részleges vagyonelkobzást – írja az ügyészség.

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.