Közakadakozásból a Veresegyházi Medveotthonba kerülhetnek a kivégzés elől megmentetett öreg oroszlánok

2019. június 20., 14:13

Szerző:

A Veresegyházi Medveotthonba kerül a méreginjekció elől megmentett négy romániai oroszlán. Hatalmas kifutójuk jelenleg is épül, így még nem tudták átszállítani őket – írta a Bors.

Az állatokat az érdi Noel Tanya tulajdonosa mentette meg tavasszal a biztos halál elől egy román cirkuszból. Kolonits Attila azonban csak ideiglenes szállást biztosíthat nekik, Magyarországon ugyanis csak állatkertben vagy rezervátumokban lehet legálisan oroszlánokat tartani. Az oroszlánok sorsát az pecsételte meg, hogy a romániai cirkuszoknak 2019. január 1. óta törvényileg tiltják, hogy vadállatokat tartsanak – emiatt ren­geteg elefántot, zebrát, valamint sok oroszlánt altattak el.

Ezt a két oroszlánt 2015-ben a Four Paws állatvédő szervezet szabadította ki egy román cirkuszból és helyezte el egy lesothói rezervátumban
Fotó: Four Paws

A Noel tanyára került oroszlánok borzalmas állapotban volt: csontsoványak, bolhásak voltak, több állatnak még véreztek a sebei – írtuk korábban.

Mint az a medveotthon honlapjáról kiderül, az oroszlán-befogadásról a veresegyházi képviselő-testület döntött. A  helyi műszaki, gazdasági ellátó szervezet (GAMESZ) felhívást tett közzé, miszerint „kérik mindazok szíves pénzbeli segítségét, akik jó szívvel adakoznak a megmentetett oroszlánok megfelelő helyének kialakítására."

Az adományokat erre a bankszámlaszámra várják: K&H Bank10402991-00032023.

12:01

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.

2024. április 26., 07:57

A zöldbab csökkenteni tudja az időskori degenerációs betegségek kialakulásának az esélyét, emellett az immunitást is fokozza. Sőt, még a krónikus betegségek kialakulásában is oroszlánrésze van. Mutatunk egy finom saláta receptet is!