Egy kétéves, pizsamás kisfiú bóklászott kedd este a soroksári főúton, de Gusztáv épp arra járt, és megmentette

2020. február 20., 11:45

Szerző:

Sokkoló látványra lettek figyelmesek az autózók kedd este a budapesti Grassalkovich úton: a járda nélküli szakaszon ugyanis egy pizsamás, két év körüli kisfiú sétálgatott. Szerencsére az épp arra autózó Rózsa Gusztáv és a fia közbeléptek, mielőtt tragédia történhetett volna.

„Megláttuk a kisfiút, ahogy szaladt az út mentén" – mesélte a Borsnak Gusztáv. Ezen az úton ugyanis nincs járda, csupán egy padka, így a kicsi szinte az autók mellett totyogott. Először Gusztávék azt hitték, hamarosan felbukkan az édesanyja is, azonban hamar világossá vált:

a kisgyerek teljesen egyedül bóklászik az életveszélyes úton.

Rögtön megálltak, kitették az elakadásjelzőt, és a kisfiút betették egy megálló furgonba, hogy legalább melegben legyen. Csak zokni, pizsama, egy pelenka és egy sapka volt rajta.

„Hívtuk a rendőrséget, közben meg csöngetni kezdtünk a környéken, hátha felismeri valaki, de senki nem tudta, hogy honnan jöhetett vagy kik lehetnek a szülei. Nem beszélt, pedig próbáltuk kérdezgetni"– mesélte a megmentő. A gyereket átadták a rendőröknek, akik később kö­zölték, megtalálták a szülőket.

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.