Itt a zivatarrendszer, Magyarországon végigsöpör a vihar

2019. június 22., 21:54

Szerző:

Délután sűrű villámlással elérte Magyarországot az a zivatarrendszer, amelyre figyelmeztettek a meteorológiai szolgálatok. Délnyugat felől érkezett, kelet felé halad, az Időkép szerint akár 30-50 millimétert meghaladó esővel, a Dunántúlon néhol 2 centiméter feletti átmérőjű jéggel és viharos széllökésekkel söpör végig hazánkon. Szombat este kilenc után Budapesten is villámlani kezdett, esik az eső.

A szombati vihar Tatán, az Időkép metes nevű felhasználójának a felvétele
Fotó: Időkép

Az Időkép szerint az éjszaka sem lesz nyugodt, a Dunántúlon, majd a középső országrészben kell készülni mennydörgésre, villámlásra, az Országos Meteorológiai szolgálat pedig azt írja a honlapján, hogy vasárnap szórványosan várhatóak zivatarok helyenként felhőszakadással 30-50 milliméternyi esővel , viharos, 50-65 kilométer per órás széllel, amely a keleti határ közelében akár a 80 kilométer per órát is meghaladhatja már.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 22 és 29 fok között várható.

07:57

A zöldbab csökkenteni tudja az időskori degenerációs betegségek kialakulásának az esélyét, emellett az immunitást is fokozza. Sőt, még a krónikus betegségek kialakulásában is oroszlánrésze van. Mutatunk egy finom saláta receptet is!