Innovációs ökoszisztéma fejlesztés a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen

2020. szeptember 30., 14:45

Szerző:

MOME Tudástranszfer

A MOME Innovációs Központ (MOME IK) az egyetem kutató, fejlesztő, innovációs és tudástranszfer pólusa, Közép-Európa egyik legnagyobb kreatív-innovációs központja. A design eszköztárának felhasználásával célja új tudás létrehozása, termékek, szolgáltatások fejlesztése, valamint az eredmények társadalmi és piaci hasznosságának kiaknázása. Az IK feladatának tekinti a térség kreatív iparának fejlesztését, a hazai vállalkozások és a gazdaság élénkítését, a társadalom kreativitásának és a designkultúrának fejlesztését.

A kutatás mellett a központ képzéseket és támogató tevékenységet nyújt az egyetem hallgatói számára, emellett szolgáltató szerepet lát el piaci, állami és civil szereplőknek. 2019-ben a MOME keretein belül jött létre Magyarország első kompetencia központja, a Design Kompetencia Központ (DKK), amelynek célja a hazai vállalkozások támogatása design és kreatív ismeretekkel.

Fotó: Bujnovszki Tamás
Fotó: Bujnovszki Tamás
Fotó: Bujnovszki Tamás

A képekre kattintva galéria nyílik!

Önálló projekt a fejlesztésre

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal egyetemi innovációs pályázatán támogatást nyert 2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-00001 azonosítószámú, "Innovációs Ökoszisztéma fejlesztése a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen" című projekt céljai között szerepel egy új, kifejezetten a technológia- és tudástranszferért felelős szervezeti egység létrehozása, a jelenlegi intézményi kutatási kapacitások felmérése és felülvizsgálata során keletkezett adatokat tartalmazó adatbázis kialakítása, egy szellemi tőkére épülő új Tudásmenedzsment helyi adatbázis létrehozása, a K+F+I eredmények még aktívabb üzleti hasznosítása, valamint az üzleti szemléletmód, a vállalkozási kultúra fejlesztése és a nemzetközi kapcsolatok megerősítése.

 

A 2020 elején indult és a jövő év júniusáig tartó projekt eddigi eredményeként létrejött technológia- és tudástranszferért felelős szervezet megkezdte és még a pandémiás helyzet kihívásai ellenére is sikerrel folytatja működését. A következő időszak feladatai elsősorban az egyetem K+F+I eredményeinek üzleti hasznosításának fejlesztése, így a partnerkör és a vállalati kapcsolatok további bővítése, kommunikációs kampányok, rendezvények és kurzusok indítása lesz. 

horiz_proj_alap_HU

07:57

A zöldbab csökkenteni tudja az időskori degenerációs betegségek kialakulásának az esélyét, emellett az immunitást is fokozza. Sőt, még a krónikus betegségek kialakulásában is oroszlánrésze van. Mutatunk egy finom saláta receptet is!