Íme hazánk 100 legveszélyesebb bűnözője

Szeptember 26-án jelent meg a honi körözöttek legfrissebb Top 100-as listája a rendőrség honlapján. Ebben nincs egy viharsarki sem, de azért itt is akad több bűnöző, akit keresnek.

2011. október 17., 17:07

A rendőrség nemrég frissítette a legveszélyesebb hazai bűnözők Top 100-as listáját. Ennek első helyén egy körülbelül 175 centiméter magas, zömök testalkatú, kék szemű, barna hajú férfi, Dobor Gábor áll, akinél feltételezhető, hogy fegyver van. A nyomozók emberölés bűntette miatt keresik. A lista első tíz helyén két kínai állampolgár is helyett kapott. A Top 100-ban a gyengébb nem is képviselteti magát, szám szerint hat nő található az összeállításban - számolt be a

beol.hu.


A rendőrség országos toplistáját a legsúlyosabb bűncselekményekkel gyanúsítottjaiból állítják össze, illetve azokból, akik sok embernek és nagy összegű kárt okoztak. Felkerülnek azok is, akiket több hatóság köröz eredménytelenül, van ugyanis olyan bűnöző, akivel nyolc-tíz hatóság munkatársai is szeretnének elbeszélgetni. A keresettek személyleírása mellett lehetséges megjelenési helyüket és a bűncselekmény megnevezését is nyilvánosságra hozzák

— Békés megyében a körözött személyek között nem található kiemelten keresett egyén — tájékoztatta lapunkat Albert István. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, jelenleg életellenes vagy súlyos bűncselekmény elkövetése miatt nem keresnek senkit. A lapunk számára elküldött nevek általában egy-egy bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanújával vagy letöltendő szabadságvesztés kiszabásával köthetőek össze, emiatt rendelték el körözésüket a rendőrök.

— Kérjük a lakosságot, hogy aki a mellékelt képeken látható személyekről, tartózkodási helyükről bármilyen információval rendelkezik, jelentkezzen a lakóhelye szerint illetékes rendőrkapitányságon vagy bármelyik rendőri szervnél, rendőrnél — hangsúlyozta a szóvivő. Hozzátette, a bejelentéseket a rendőrség 107-es vagy 112-es segélykérő telefonszámain is meglehet tenni.

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.