Íme a diéta, ami két hét alatt mínusz 11 kilót ígér

Az egyik leggyorsabb módszer a fogyáshoz. 

2024. április 24., 07:55

Szerző:

Az egyik legnépszerűbb gyors diéta, a tojásdiéta, amivel 14 nap leforgása alatt megszabadulhatunk körülbelül 11 kiló feleslegtől. Az étrend alapja a tojás, ami azt jelenti, hogy minden egyes étkezésnek kell tartalmaznia ezt a táplálékot. Bármilyen formában fogyaszthatjuk, de a legszerencsésebb főzve – írja a Femcafe.  A tojás remek fehérjeforrás, valamint D-vitaminban is bővelkedik, mely segíti a szervezet kalciumfelvételét, ezért rendszeres fogyasztása erősebbé teszi a fogakat és a csontokat, és még fogyni is lehet vele.

Manapság sokféle diéta közül lehet válogatni. A legtöbb rövid időn belül ígér gyors eredményt, az ilyen kecsegtető lehetőségek pedig arra sarkallják a fogyni vágyót, hogy kipróbálja őket. Ez a diéta is két hétig ajánlott, hosszabb távon rombolhatja a szervezetet – írja a SóBors

A sztárok is ezzel a diétával fogynak 

A tojásnak évtizedeken keresztül rossz híre volt a magas koleszterintartalma miatt. Azonban a táplálkozástudományi szakértők a kutatások során bebizonyították, hogy az elfogyasztott és a vérben lévő koleszterinszint között nincs összefüggés – írja a Blikk. Adrian Brody, A zongorista című film főszereplője ezzel a diétával készült a szerepére, ahol több mint 10 kilót kellett ledobnia mindössze két hét alatt. Vaslady, Margaret Thatcher, az egykori brit miniszterelnök is ezzel a módszerrel hozta magát formába. Persze nem mindegy, hogy milyen formában fogyasztjuk el a tojást. Serpenyőben sütve, szalonnával és kenyérrel nem garantált a fogyás. A legjobb, ha főve kerül a tányérra. A napi 10 tojás szinte alap. 

A Saint Louis Egyetem tanulmánya megállapította, hogy tojásban található összetevők támogatják a fogyást. A vizsgálat során a túlsúlyos résztvevők egyik fele tojásos reggelit kapott, a másik csoport tagjai pedig ugyanannyi kalóriát tartalmazó bagettet fogyasztottak el. Azok a tesztalanyok, akik tojást ettek, sokkal nagyobb jóllakottságról számoltak be, és kevesebb kalóriát is vittek be a nap folyamán, mint azok, akik bagettet ettek. A szakértők szerint ha tojást reggelizünk, akkor 60 százalékkal többet fogyhatunk, mintha pékárut ennénk első étkezésre.

Íme a diéta egy  heti mintaétrendje: 

 

Hétfő

reggeli: 2 db főtt tojás, valamilyen citrusféle.
ebéd: két szelet teljes kiőrlésű kenyér, 3 db buggyantott tojás, két marék gyümölcs.
vacsora: egy nagy tál saláta, natúr sültcsirkével, főtt tojással.

Kedd
reggeli: 2 db főtt tojás, valamilyen citrusféle.
ebéd: egy nagy adag zöld saláta, főtt tojás, natúr sültcsirke.
vacsora: egy nagy tál saláta, natúr sültcsirkével, főtt tojással és 1 db narancs.

Szerda
reggeli: 2 db főtt tojás, valamilyen citrusféle.
ebéd: sovány sajt, paradicsom, tükörtojás, 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér.
vacsora:

Csütörtök
reggeli: 2 db főtt tojás, valamilyen citrusféle.
ebéd: Szabadon választható gyümölcsök.
vacsora: Saláta, csirkével és tojással.

Péntek
reggeli: 2 db főtt tojás, valamilyen citrusféle.
ebéd: Nyers zöldségek, 2 db főtt tojással.
vacsora: Saláta, hallal és tojással.

Szombat
reggeli: 2 db főtt tojás, valamilyen citrusféle.
ebéd: Gyümölcssaláta.
vacsora: Saláta, csirkével és tojással.

Vasárnap
reggeli: 2 db főtt tojás, valamilyen citrusféle.
ebéd: Paradicsomos saláta, light mozzarella, zöldségek, natúr csirke.
vacsora: Nyers - választható - zöldségek, tejfölös light mártogatóssal.

A tojásdiétát 2 hétig ajánlott követni. A diéta során a kenyér kerülendő, a megfelelő folyadékbevitelre figyelni kell, és napi 1 csésze kávé vagy tea cukor nélkül fogyasztva megengedett. A húsokat főve, párolva vagy grillezve ajánlott készíteni, lehet az csirke-, pulyka- vagy akár marhahús is. A fűszerezésnél friss fűszernövényeket érdemes használni.A diéta alatt 3 étkezés engedett meg 1 nap alatt, de ha szeretné, kisebb adagokban, 4-5 egyforma részre bontva is hatékony. Ha pedig éhesnek érzi magát, akkor fogyasszon salátát, uborkát, paradicsomot, brokkolit vagy a sárgarépát. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Freepik)

Tegnap 14:59

Az anyajegy vérzése nem feltétlen a bőrrák jele, de nem lehetünk nyugodtak, amíg orvos meg nem vizsgálta. Egy felnőttnek átlagosan 10-50 anyajegye van, amelyek többségükben teljesen ártalmatlanok. De mit kell tenni, ha az egyik vérezni kezd – akár csak egy banális sérülés miatt? Mikor utalhat a vérzés bőrrákra?