Hölgytársra vágyott a 90 éves agg, jött is két nő, de csak kifosztani

2018. november 21., 14:23

Szerző:

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak rokonok voltak. 2017 júniusában az I. rendű vádlott egy helyi lap apróhirdetési között fedezte fel, hogy a sértett élettársat keres. Megbeszélte a II. rendű vádlottal, hogy felkeresik az idős férfit, meglesik, hol tartja a pénzét és azt megszerzik tőle.

2017. június 25-én fel is hívták a sértettet, akivel néhány telefonváltás után még aznap találkozót beszéltek meg. A vádlottak a késő délutáni órákban taxival érkeztek a férfi házához.

A sértett behívta a két nőt otthonába, akik mint nagymama és annak unokája mutatkoztak be. Beszélgetésük közben II. rendű vádlott hamar a pénzre terelte a szót, ugyanis 2000 forintot kért a taxi kifizetésére. A sértett

mit sem sejtve a vádlottak tervéről, gyanútlanul elővett az egyik párna alól egy barna színű pénztárcát és abból átadta az összeget a nőnek.

A vádlottak azt is látták, hogy a párna alatt egy fekete pénztára is található, így amíg a sértett körbevezette az I. rendű vádlottat a házban, addig a II. rendű vádlott azt

elvette és zsebre tette a benne lévő 120 000 forint készpénzt.

A vádlottakat kifosztás elkövetése miatt 1 év börtönbüntetésre ítélte az Ózdi Járásbíróság, melynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette. A büntetés kiszabása során figyelembe vette a vádlottak büntetlen előéletét, míg a II. rendű vádlott vonatkozásában azt is, hogy kiskorú gyermekeket nevel – írta a birosag.hu.

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.