Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Hibátlan szelfi készült, két gorilla beállt egy vadőr mögé

2019. április 23. 14:53 - szerző: 168 Óra

Elképesztő fotót készített egy vadőr két elárvult gorillával a kongói Virunga Nemzeti Parkban. A két hegyi gorilla felegyenesedve látható a képen, mintha csak direkt pózolnának a fotósnak.

Mathieu Shamavu Egy újabb nap az irodában címmel posztolta a fotót közösségi oldalán.

Fotó: Facebook

A fotón látható két gorilla szüleit orvvadászok ölték meg. A nemzeti parkban nevelik őket, egyedül életben sem tudnának már maradni, hozzászoktak az emberek jelenlétéhez.

A hegyi gorillák mára a kihalás szélére sodródtak. Ez egyrészt az orvvadászok, másrészt élőhelyeik visszaszorulása miatt van. Napjainkban már csak ezer példány él a vadonban.

Afrika első nemzeti parkja, az 1925-ben alapított Virunga a Kongói Demokratikus Köztársaság hegyi részén található, és kifejezetten a gorillák védelmében hozták létre. 600 vadőr dolgozik itt, gyakorlatilag állandó életveszélyben, és nemcsak az orvvadászok miatt, mert a helyi fegyveres konfliktusoknak is sokan áldozatul esnek. A Virungában eddig 179 vadőr halt meg munkavégzés közben.

(Az Independent és a Daily Mail nyomán)