Házi őrizetből árulta a kristályt, tárgyalását bombariadóval próbálta megúszni

2019. január 29., 06:24

Szerző:

Egy abonyi férfi 2017 decembere óta házi őrizetben volt, különösen nagy értékre elkövetett lopás bűntette miatt. Házából mégis 2018 elejétől a „kristály”, „crac”, „pára”, és „herbál” fantázianéven ismert új pszichoaktív anyagokat árulta napi rendszerességgel vevőkörének a bűnügyi felügyeletből. Egyes vevői a férfi őrizetbe vételéig, 2019. január 24-ig 800 000 forinttól csaknem 1 millió forintig terjedő összegeket hagytak nála. Bírósági tárgyalását emellett bombariadóval próbálta elodázni – írja az ügyészség.

A gyanúsított ellen folyamatban lévő büntetőügyben a Ceglédi Járásbíróság 2018. november 16-ára tűzött ki tárgyalást, fennállt annak lehetősége, hogy ezen a napon a bíróság ítéletet hirdet. Azért, hogy ezt a tárgyalást ne lehessen megtartani, a férfi előző este áthívta magához egy ismerősét. Rábeszélte arra, hogy másnap reggel hívja fel telefonon a bíróságot, és mondja azt, hogy bombát robbant az épületben.

A társa így is tett. A telefonhívás alapján a rendőrök kiürítették a bíróság épületét, bombakutatóval átvizsgálták az épületet. Nem találtak robbanóanyagot, de az aznapra kitűzött tárgyalásokat meg kellett szakítani.

A Ceglédi Járási Ügyészség indítványozta az új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével és közveszéllyel fenyegetés bűntettével gyanúsított férfi letartóztatását, amelyet a bíróság elrendelt.

 

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.