Egy kis harmonikaszóval próbálták felvidítani a torokszorító nyomorúságban élő Szilágyi Istvánt

2020. április 21., 11:54

Szerző:

Majd' megszakadt a szíve a zenész Szabó Ádámnak, amikor belépett a Lópici Gáspárként is ismert, nehéz sorsú színész, Szilágyi István otthonába.

A harmonikás-énekes a Baptista Szeretetszolgálat programigazgatójával, Baricz Dezsővel lepte meg Szilágyit. Baricz már hetek óta segíti a színészt, tűzifát, élelmet visz neki, nemrég pedig azt is elintézte, hogy levágják egy kicsit a haját. 

Szabó Ádám a harmonikájával érkezett és nagyjából

30 percen át játszott, hogy egy kis mosolyt csaljon Szilágyi arcára.

„Nagyon sajnáltam szegényt, olyan körülmények között él a feleségével, amelyek nem méltók hozzá. Még most is bennem van az a pillanat, amikor láttam őket, szomorkodva" – mesélte a Ripostnak megrendülten a muzsikus. 

Szilágyi István
Fotó: Youtube

A hely, ahol a színész, valamint felesége Jolán és fiuk, Péter él, alkalmatlan a normális életre. A fürdőszobában a kád szinte használhatatlan, a lakás nagy részében omlik a vakolat, a fényért egy kislámpa felel, és telente, amint elfogy a fa a tűzről, fogvacogtató hideg járja be a szegényes lakrészt – derült ki a Story magazin tavaly novemberi riportjából.

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.