Gyomorrákot okozhat a sok disznótor

2019. április 17., 09:20

Szerző:

A vörös húsok és a feldolgozott húsipari termékek már egészen csekély mennyiségben fogyasztva is növelik a gyomorrák kockázatát, állapították meg friss tanulmányukban az Oxfordi Egyetem kutatói. Arra jutottak, hogy ha valaki reggelire nem egy, hanem három vékony szelet szalonnát süt ki és fogyaszt el, annak csupán ettől 20 százalékkal nő az esélye a gyomorrákra. A napi legalább 21 gramm vörös vagy feldolgozott húst fogyasztók körében tízezer emberre 40 gyomorrákos megbetegedés jut. 

A napi legalább 76 gramm ilyen húst fogyasztók körében viszont tízezer emberre már 48 gyomorrákos megbetegedés jut.

Pedig 76 gramm nem is sok, csak egy kisebb hamburger fele – írja a BBC nyomán a 444.

12:01

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.

A zöldbab csökkenteni tudja az időskori degenerációs betegségek kialakulásának az esélyét, emellett az immunitást is fokozza. Sőt, még a krónikus betegségek kialakulásában is oroszlánrésze van. Mutatunk egy finom saláta receptet is!