A város legszebb kilátópontjain halad át Budapest első teljesítménysétája

2019. szeptember 13., 14:15

Szerző:

Ez azoknak szól, akik szeretnek túrázni és szépeket látni, de nincs idejük elhagyni a várost, és azoknak is, akik egy túra miatt nem utaznának el – így foglalható össze az esszenciája Budapest első teljesítménysétájának. A Nájt Hájk közösség (night hike, azaz éjszakai túra) a Waterfront Sportegyesülettel közösen arra csábítja a várost kicsit másképp megismerni vágyókat, hogy teljesítménytúrákhoz hasonló keretekben, pecsételőpontokat érintve járják be éjszaka Budapest kilátópontjait szeptember 27-én.

A szervezők azt ígérik, hogy a Citadellától 18:30-tól induló és a Normafán végződő városi 10 kilométeres séta során bárki felismerheti, hogy akármennyi időt is tölt egy helyen a mindennapjaiban, azonnal újnak és ismeretlennek tűnik, ha másképp közelíti meg.

Az első túrákat másfél éve egy kis közösség kezdte szervezni, ám hamarosan több tucatnyian csatlakoztak az esti túrákhoz, melyek Budapest I., II., III. és XII. kerületi, zegzugos lépcsőin, fás utcáin keresték fel a város legszebb helyeit. A növekvő érdeklődés hatásra határoztak úgy, hogy bevonnának másokat is, akiket szintén a mozgás szeretete, a barátságos légkör és a hétköznapi monotonitásból való kiszakadás vágya vezérel.

07:57

A zöldbab csökkenteni tudja az időskori degenerációs betegségek kialakulásának az esélyét, emellett az immunitást is fokozza. Sőt, még a krónikus betegségek kialakulásában is oroszlánrésze van. Mutatunk egy finom saláta receptet is!