Megvadultak a lovak, hat ember megsérült a szajoli fogathajtó versenyen

2019. augusztus 18., 15:54

Szerző:

Hatan megsérültek vasárnap a szajoli fogathajtó versenyen, ahol megbokrosodott lovak miatt a közönség közé hajtott egy szekér - közölte a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Kettesfogathajtó-vb - Akadályhajtás Képünk illusztráció
Fotó: MTI/Rosta Tibor

A szajoli sportpályán rendezett fogathajtó versenyen az egyik fogat elé befogott lovak vasárnap délelőtt eddig ismeretlen okból megbokrosodtak és a közönség közé hajtottak. A helyszínre érkező négy mentőegység hat sérültet - három gyermeket és három felnőttet - látott el. A sérültek többnyire zúzódásos sérüléseket szenvedtek, egy gyermeknél agyrázkódás, egy felnőttnél végtagtörés lehetősége vetődött fel, de mindegyikük stabil állapotban került kórházba.

Az ügyben a Szolnoki Rendőrkapitányságon foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség gyanúja miatt indult nyomozás.

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.