Feleséget keresnek Samunak, a délceg patcai lámának

2019. február 21., 12:23

Szerző:

A patcai Katica Tanyán élő Samu négy éves, ivarérett, de nincs kivel családot alapítson. Gazdái most a Facebookon próbálnak ezen segíteni – írja a hvg.hu.

 „Samu egy 4 éves, jól szocializált, más állatokkal könnyen barátkozó láma, aki már egy éve várja, hogy megtaláljuk számára az ideális lámatársat. A keresést nehezíti, hogy sokkal több hím található az országban, mint nőstény. Jelenleg egy tehén próbálja betölteni az űrt a lelkében, kisebb-nagyobb sikerrel, hiszen Ő csak barátként tekint Samura, aki ezt nehezen fogadja. Samu az igen ritka kivételek közé tartozik, hiszen egész teste fehér, csak néhány barna folt tarkítja. Kicsattan az egészségtől, aktív és nyitott az új jövevényekre” – írta a Katica Tanya, amely szerint a lámafiú magas, délceg, jókedvű, családbarát, nyitott és szeretetéhes teremtmény.

Samu, a délceg láma
Fotó: Facebook/Katica Tanya

Az 2003-ben alapított Katica Tanya „fenntartható élményközpontként” definiálja önmagát, évente 68 000 látogatót fogad.

A 12 hektáros létesítményben csak olyan attrakciókkal találkozhat a vendég, amelyek nem fogyasztanak energiát vagy saját maguk állítják elő azt. Európában egyedülálló módon a látogatók kifizethetik a belépőjük árának egy részét hulladékkal is, a szemét és hulladék közti különbséget demonstrálandó.

07:57

A zöldbab csökkenteni tudja az időskori degenerációs betegségek kialakulásának az esélyét, emellett az immunitást is fokozza. Sőt, még a krónikus betegségek kialakulásában is oroszlánrésze van. Mutatunk egy finom saláta receptet is!