De jó, akár már 2096-ra megvalósulhat Lázár János füstmentes Magyarországa

2018. október 18., 16:01

Szerző:

Mindazok, akik 2020-ban vagy azt követően születnek, azok már ne vásárolhassanak dohányterméket, még akkor sem, ha már elérték a 18. életévüket – mondta ma Lázár János a magyar dohányipar konferenciáján.  A cél, hogy a folyamat legvégén Magyarország dohánymentes és füstmentes ország legyen.

Portfolio elkezdett számolni.

Ha abból indulunk ki, hogy a kormány ezt a javaslatot törvénybe foglalja, a dohányipari szereplők nem tudnak fellépni ellene és az Európai Bizottságon is átmegy, akkor a legkésőbbi időpontig azok vásárolhatnak dohányterméket legálisan, akik 2019. december 31-éig megszületnek. Az ő várható élettartamuk megközelítőleg átlagosan 76-77 év körül lesz.

Vagyis, ha az átlagadatokat használjuk fel, és minden úgy alakul, ahogy Lázár megálmodtat, akkor ők elméletileg várhatóan

még 2095-2096-ban is vásárolhatnak legálisan az új szabályok értelmében is dohányterméket

– írja a lap.

 

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.