Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Lázár János azt javasolja, hogy Magyarországon senki ne vehessen dohányterméket, aki 2020. január 1. után születik

2018. október 18. 12:56 - szerző: Ágoston Zoltán

A Miniszterelnökséget vezető volt miniszter, a nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos csütörtökön a Tobacco Hungary konferencián jelentette be, javasolni fogja, hogy senki, aki  kezdeményezni fogja, hogy azok, akik 2020. január 1. után születik Magyarországon ne vásárolhasson dohányterméket. Ha kell – fűzte hozzá – az alkotmányt is módosítják ehhez.

A politikus beszélt arról is, hogy kezdeményezni fogja a gépjárművekben történő dohányzás betiltását és az elektromos cigaretták és hasonló alternatív dohánytermékek betiltását is. Szerinte a társasházak közös képviselőinek több jogot kell adni, hogy felléphessenek az  erkélyeken rágyújtók ellen.. A munkaadókat ezuután arra szeretné rávenni, hogy több járulékot fizessenek azok után a munkavállalóik után, akik nem mennek el az állam által biztosított szűrővizsgálatokra.

Lázár János beszélt arról is, hogy a magyarok 2018-ban eddig 700 milliárd forintot költöttek dohánytermékekre, ma minden negyedik felnőtt ember cigarettázik, amely jobb arány, mint régen, de így is megdöbbentő. Kitért arra is, türelmetlenül várja az Orbán-kormány lépéseit a megelőzés és a szűrővizsgálatok kiterjesztése terén, és emlékeztetett, a soha nem rágyújtók aránya a 2009-es 47 százalékról 2017-ben 59 százalékra nőtt. 

A politikus tett egy egészen kemény oldalvágást is az Orbán-kormány felé, a beszédét a lenti videón lehet megnézni: