Csirkekeltető valóságshow-t indított a Nébih, a beköltözésen már túl is vannak a villalakók

2019. március 28., 11:40

Szerző:

Túlélő tojások címmel indított szerdán ismeretterjesztő online valóságshow-t a Nébih, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a felelős állattartás fontosságára – tájékoztatta az MTI-t közleményében az élelmiszerbiztonsági szervezet.

A program főszereplői csirkék, azaz az elején tojások. Az élő közvetítés szerda délután 4 órakor indult el a „beköltözéssel": a Nébih szakemberei nyolc ellenőrzött, megfelelően előkészített, több különböző fajtájú tyúk tojásait helyezték el egy automata keltetőbe.

A keltetés csütörtök hajnali 3-kor kezdődött, melynek folyamatát az érdeklődők napi 24 órában, élőben követhetik a Nébih YouTube csatornáján.

A programmal a Nébih állatorvos és állattenyésztő szakemberei hasznos információkat osztanak meg a tojások fejlődéséről, valamint a felelős állattartás fontosságáról.

A kikelt kiscsibéket a hivatal egy gondos gazdánál helyezi el. 

A közlemény szerint a Nébih a projektet kifejezetten húsvétra időzítette, megismételve azt, hogy senki ne ajándékozzon élő állatot az ünnepek közeledtével.

 

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.