Alvó ivócimboráját ütötte-verte a részeg hajdúnánási krakéler

2019. január 15., 10:47

Szerző:

2018. október 20-án a hajnali órákban a vádlott is és a sértett is az egyik hajdúnánási vendéglátóhelyen tartózkodott, mindketten erősen ittas állapotba kerültek.

A két férfi korábbról ismerte egymást, a kocsmában beszélgettek, majd a sértett ittassága folytán az egyik asztal mellett ülve elaludt. A vádlottat dühítette a sértett neki tett korábbi kijelentése, illetve megjegyzése, ezért odament a sértetthez és őt

háromszor tarkón ütötte.

A férfi felébredt, felállt, aztán az asztal mellett összeesett. A szórakozóhelyen ezt észlelve az egyik felszolgáló segített neki visszaülni a helyére.

A vádlott ezután a térdével megrúgta a sértett arcát.

A megvert férfi újra elaludt, azonban a vádlott indulata nem csillapodott, ezért újra odament hozzá és őt

a térdével a szája környékén megrúgta.

Ennek következtében a sértett feje az asztal melletti falnak csapódott és a szája erősen vérzett.

A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló állkapocscsonttörést szenvedett.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a vádlott ellen védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. Vádiratában indítványt tett arra, hogy a járásbíróság az iratok tartalma alapján, büntetővégzésben a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést, továbbá pénzbüntetést szabjon ki – írta az Ügyészség.

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.