A színpadon kérte meg kedvese kezét

Az előadás végével a legtöbb operaénekes meghajol a közönség előtt, Jon Roche azonban ennél továbbment: térdre ereszkedett és megkérte a kórusban éneklő kedvese kezét.

2013. május 26., 16:51

A 38 éves ír tenor elővette jelmezéből a jegygyűrűt, és feleségül kérte Polly Greenwoodot a Walesi Nemzeti Opera hétszáz fős közönsége előtt Cardiffban, Richard Wagner Lohengrin című operájának előadása után.

„Nem kellett igent mondanom, megtette helyettem a közönség” – idézte fel a történteket a BBC walesi hírszolgálatának a 31 éves énekesnő.

A jegyespár már kilenc éve ismeri egymást, még a zeneakadémián találkoztak.

Greenwood elmondta, a lánykérés nagyon meglepte őt, hogy „őszinte legyek, azt gondoltam, elment az esze.”

A tenor azért határozta el, hogy a lánykérést az előadás végén ejti meg, mert mindkettőjüknek előtte ajánlottak alkalmazotti szerződést a walesi operaházba. „Már korábban is gondoltam a lánykérésre, de megpróbáltam a megfelelő alkalmat kiválasztani... Amióta színpadon vagyok, akkor izgultam a legjobban” – tette hozzá.

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.