Rákay Philip elárulta, melyik sztár intézte el, hogy kirúgják a Z+-tól

Rákay Philip arról is beszélt, hogy nem szívesen sétál a belvárosban, mert gyakran atrocitások érik.

2024. április 24., 07:55

Szerző:

Rákay Philip volt a vendége Fiala Jánosnak a KeljFelJancsi című műsorban, a teljes adás az oldal alján nézhető-hallgatható végig. Rákay Philipet az idősebbek még a Z+ zenei tévécsatorna egyik arcaként-alapítójaként ismerték meg, innen 2002-ben távozott, és a műsorban az MTV egykori intendánsa elmesélte ennek a távozásnak a körülményeit.

„Meghatározó napként éltem meg 2002. április 13-át, amikor a Kossuth téren a Fidesz nagygyűlést tartott, és ott műsorvezetőként részese lehettem egy euforikus eseménynek, amely korábban ismeretlen műfaj volt Magyarországon. A rendezvényt követően Orbán Viktor melletti hivatalos kiállásom miatt szinte az egész médiaszakmát magamra haragítottam. Elfogyott körülöttem a levegőn, ennek első precedense volt, hogy az általam is alapított Z+ tv egyik műsorvezetője, Lilu által gerjesztett hangulatban összehívták a vezetőséget és számon kérték rajtam szereplésemet. Később az MTV egyik beszélgetős műsorát is elvették tőlem”

– idézi a Blikk a Most vagy soha producerének szavait arról, hogy mi indította el őt a politikai szerepvállalás útján, és hogy milyen következményei lettek annak, hogy 2002-ben, az első Fidesz-kormány négyéves ciklusának a végén kiállt Orbán Viktor mellett. Állítólag volt olyan fejes, aki akkor azt mondta neki, hogy amíg ő pozícióban van, addig gondoskodik róla, hogy Rákay Philip még portásként se dolgozhasson a szakmában. Lilut a tévénézők az utóbbi időben elsősorban a Cápák között című műsor háziasszonyaként láthatják az RTL-en.

Mint tudjuk, Rákay karrierjét nem különösebben törte ketté ez a kirúgás: 2002 nyarán már a Hír TV létrehozásában és elindításában működött közre. Kezdetben a kulturális és egyéb nem politikai tartalmú műsorok kreatív felelőse volt, majd a képernyőn kulturális műsorokat vezetett, illetve producerként is dolgozott, majd 2011-től 2015-ig volt az MTV intendánsa.

Fiala János egyébként a Rákay Philip által sérelmezett kirúgásos sztorira felhozza, hogy nemrég Tar Zoltán szólalt fel Magyar Péter rendezvényén, akit erre elbocsátottak egy állami cégtől. Rákay Philip megjegyzése erre:

„üdv a klubban!”

Rákay Philip ezzel kapcsolatban utal arra is, hogy miért bízna meg a kormány egy olyan emberben, aki támadja a vezetést.

Az interjú egyik érdekes részlete arról árulkodik, hogy Rákay Philip tisztában lehet saját népszerűtlenségével. Azt mondja ugyanis, hogy 2021 óta nem szívesen sétál Budapest belvárosában, ugyanis rendszeresen atrocitások érik. Kapott már halálos fenyegetéseket, a gyermekeit is érik az iskolában kellemetlen élmények az édesapjuk miatt. Ez már csak azért is érdekes, mert ezzel szemben a szintén extrém érzelmeket-indulatokat kiváltó Tóth Gabi mindig azt mondja, hogy őt csak online bántják az emberek, szemtől szemben mindig kedvesek vele az emberek. Rákay Philip felesége egyébként Wieber Orsolya asztrológus, könyvkiadó, a Fidesz állandó tanácsadója.

Alább találja a teljes interjút.

(Kiemelt kép: Rákay Philip Facebookja)