Levetkőztettek és megaláztak egy hajléktalan férfit Pécsett

Két részeg férfi támadott egy hajléktalanra egy pécsi parkban. Az áldozat korábban egy munkahelyi balesetben szenvedett maradandó sérülést.

2024. január 10., 19:16

Szerző:

A Pécsi Törvényszék oldalán olvasható, hogy két fiatal férfit letartóztattak, akik január 7-én a hajnali órákban levetkőztettek, megaláztak, megvertek és kiraboltak egy hajléktalant Pécsen. A Pécsi Járásbíróság január 9-én rendelte el a két férfi letartóztatását egy hónapra. Bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablással gyanúsítják őket – szúrta ki a Telex.

Az áldozat korábban sérülést szenvedett egy munkabalesetben, aminek maradandó következménye lett. Január 7-én hajnalban könnyen ittas állapotában aludt Pécs egyik parkjában, amikor két részeg támadó odament hozzá. Az áldozatot felébresztették és kérdőre vonták és pénzt követeltek tőle. 

A férfi közölte az elkövetőkkel, hogy nincs pénze. A bántalmazók ezután kiüríttették vele a zsebeit, majd levetették vele a nadrágját, amit az egyik fiatal átkutatott. Közben rugdosták, majd levetették vele a kabátjait és a melegítőfelsőjét is, emellett folyamatosan sértegették és fenyegették – írja a lap.

Háromezer forintot találtak az áldozatnál, amit el is vettek. Az áldozatot még ezután sem hagyták békén. A fiatalok tovább fenyegették és kényszerítették, hogy teljesen meztelenre vetkőzzön, annak ellenére, hogy a férfi fázott. Ezután parancsokat adtak neki, hogy hogyan táncoljon az utcán, majd különböző magvakat kellett ennie, amit a talajról szedtek össze. Végül ököllel verték és rugdosták annyira, hogy a férfinek koponyatörése lett.

Az elkövetők a hajléktalantól elrabolt pénzt a közeli boltban sörre váltottak, majd folytatták az ivást. Az elkövetők büntetlen előéletűek, azonban az egyikükkel szemben folyamatban van egyéb büntetőeljárás. 

Az ügyész, a gyanúsítottak és egyikük védője a bíróság határozatát tudomásul vette. A másik gyanúsított védőjének – aki az ülésen nem jelent meg –, az üléstől számított három napja van a fellebbezés bejelentésére – áll a törvényszék honlapján. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.