Félezer ember tüntetett Jordán Tamásért Szombathelyen – hiába

2017. március 2. 21:05

Nem döntött a szombathelyi közgyűlés a Weöres Sándor Színház igazgatói pályázatáról – jelentette a 168ora.hu tudósítója a helyszínről.

A polgármesternek az a javaslata sem kapott többséget, hogy érvénytelenítsék a pályázatot. Mivel Jordán Tamás sem kapta meg a voksok többségét, új pályázatot írnak ki.

A szombathelyi közgyűlés ülésének idején félezer ember tüntetett azért, hogy Jordán Tamás, a jelenlegi színházigazgató maradjon a teátrum élén.

Ez alatt a közgyűlésen elszabadult a pokol. Czeglédy Csaba, a baloldali frakció vezetője azt állította: a fideszes polgármester megkereste őket azért, hogy „az egész ügyet kenjék rá Hende Csaba országgyűlési képviselőre”. A városvezető ezt tagadta, a baloldali képviselők távozáskor demonstratívan nem fogtak kezet Puskás Tivadar polgármesterrel.

Mint azt a 168 Óra korábban megírta, a szombathelyi színház igazgatói posztjára ketten pályáztak: Jordán Tamás, a társulat alapítója, és Dér András filmrendező. Később a Nemzeti Színházat vezető Vidnyánszky Attila által is támogatott Dér visszavonta titkolt tartalmú pályázatát. A társulatalapítót ezután a szakmai bizottság meg sem hallgatta. A város kormánypárti polgármestere előterjesztésében azt kéri a közgyűléstől, hogy nyilvánítsa eredménytelennek a pályázatot, és írjon ki újat.