Újabb nő vádolja molesztálással idősebbik George Bush-t

2017. november 17., 16:17

Szerző: Herczeg Szonja

A BBC ezúttal egy tolmács történetét közölte, aki szerint Bush illetlenül ért hozzá még 2004-ben. Az incidens az egykori elnök és az akkori spanyol védelmi miniszter, Jose Bono Martínez közötti tárgyaláson történt.

A sértett nő spanyol tolmácsként dolgozott és azt kérte, munkája érdekében ne közöljék a nevét. - Akkor vonta ki Spanyolország csapatait Irakból és nyert a szocialista Jose Zapatero az elnökválasztásokon - emlékezett vissza a nő. - Az akkori amerikai elnök, ifjabb George W Bush kapcsolata Zapateroval igencsak fagyos volt. Örültünk, amikor kiderült, hogy a Spanyolországban vadászaton tartózkodó édesapja, George HW Bush fogadja a védelmi minisztert. 

Geroge HW Bush és fia az ifjabb George W Bush.
Fotó: Twitter

A tolmács több részletet nem árult el a találkozóról, csak azt, hogy Martínez egy vadászkesztyűt vitt ajándékba Bushnak. A gesztus, ugyanúgy, mint a látogatás valószínűleg, a kapcsolatok enyhítését szolgálta.

A történet hasonlóan folytatódik, mint Bush másik vádlójáé, Rosly Corrigané, aki 2003-ban 16 éves volt az incidens idején. A tolmács szerint az ő esetében is közös fotózkodás adta az apropót arra, hogy az elnök megfogja a fenekét. A nő először azt hitte, csupán véletlenül történt, ám akkor másodjára is megragadta a hátsóját Bush.

Corrigan esetére reagálva Bush szóvivője Jim McGrath elismerte, hogy az egykori elnök "néha megpaskolta nők hátsóját, ám csupa jó szándékból tette". Azt is állította, a kerekesszékben ülés miatt történhet az, hogy Bush néha a mellette állók fenekét és nem a derekát karolja át. A magyarázattal csak az a gond, hogy Bush 2012-ben került kerekesszékbe, az említett fényképek készültekor állt.

A mostani esetre a szóvivő egyelőre még nem reagált.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.