Sorozatos gázrobbanás volt Massachusetts államban, egy ember meghalt és sokan megsérültek

2018. szeptember 14., 12:32

Szerző:

Gázrobbanások történtek csütörtökön Massachusetts állam három városában az Egyesült Államokban. Egy ember meghalt, többen megsérültek, és majdnem 40 otthon összedőlt vagy kigyulladt – írja a CNN.

A robbanások három várost érintettek: Lawrence-t, Andovert és Észak Andovert. Több tucat tűzoltót vezényeltek a helyszínre, a helyi beszámolók szerint hatalmas a füst a környéken.

Egy halálos áldozat van, egy 18 éves fiatal Lawrence városban éppen egy autóban ült, amikor a járműre a robbanás következtében rádőlt egy ház kéménye. A fiatalt kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét. 

A hatóságok szerint legalább tíz ember megsérült. Még vizsgálják az okokat, de feltételezések szerint megsérülhetett a helyi gázvezeték, amikor karbantartási munkálatokat végeztek rajta.

Az áramszolgáltatást kikapcsolták mindhárom városban, a Columbia Gas gázszolgáltató pedig folyamatosan csökkenti a nyomást a vezetékben, volt, ahol teljesen el is zárta.

Több tucat épületből kimenekítették az embereket. Pénteken a környék iskolái és állami hivatali zárva tartanak.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.