Soros Györgyöt megkérdezték, hogy miért támogatja az őt üldöző Magyarországot, azt válaszolta, azért, mert segíteni kell az ott elnyomottakon

2018. április 27., 17:53

Szerző:

Soros György fia, a 32 éves Alex Soros, a Nyílt Társadalom Alapítvány alelnöke interjút adott a Jediót Aharonót honlapjának, az ynetnek. Beszél apja és Donald Trump kapcsolatáról, apja Izraelhez való viszonyáról, Oroszországról, ahol betiltották alapítványai tevékenységét, és a magyarországi Soros-ellenes kampányról is.

Alexander Soros
Fotó: Facebook

Soros Györgyöt Benjámin Netanjáhú kormánya ugyanúgy ellenségnek kiáltotta ki, ahogy Magyarországon Orbán Viktoré. Ennek ellenére alapítványán keresztül mindkét országban támogat civil szervezeteket, és pénzügyi befektetései is vannak.

A riporter megkérdezi, hogy viseli az apja iránt áradó gyűlöletet. Alex Soros  azt állítja, már gyerekként megértette, hogy a politikai indokon túl antiszemita jellege is van ezeknek a támadásoknak, és apját úgy mutatják be, mint valamiféle  a zsidó összeesküvés megteremtőjét.

A beszélgetésben kitérnek a CEU-ra is, amibe az üzletember eddig 250 millió dollárt fektetett be. Erről Alex Soros azt mondja, hogy Orbán Viktor be akarja záratni az egyetemet. Nem gondolja, hogy Orbán a Soros-kampánnyal nyerte volna meg az április 8-i magyarországi választásokat. Sokkal inkább amiatt, mert nincs ellenzék az országban, a média nagy része az Orbán-kormány kezében van, és mert a fiatalok elvándorolnak.

– Az emberek azt kérdezik apámtól, hogy miért támogat egy olyan országot, ami korábban és most is őt üldözi. Erre azt válaszolja, támogatni akarja azokat, akik szenvednek és elnyomottak abban az országban. Őt erre tanította a zsidó hagyomány.

Nem ijed meg a személyét érintő támadásoktól. Élvezi is, hiszen a háborúban nőtt fel. A családunkban még mindig vannak olyan zsidók, akik titkolják vallásukat. Ők félnek. Apám megesküdött arra, hogy soha többé nem rejtőzik el – mesélte a fia az ynetnek.

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.