Ötven év börtönre ítélték a börtönalkalmazottat, aki 1,2 millió dollárnyi fajitat lopott

2018. április 24., 10:16

Szerző:

Ötven év börtönbüntetést kapott a texasi Gilberto Escamilla, amiért 1,2 millió dollár értékben lopott fajitát. A népszerű, tortillába csavart, húsos Tex-Mex ételt közalkalmazottként rendelte be 9 éven keresztül, míg egy san benitói javítóintézetben dolgozott.

Fotó: Pinterest

A most 53 éves férfi rendszeresen, állami pénzből rendelte az ételt, majd tovább értékesítette. Azt nem tudni, mekkora profitra tett szert vele, azt viszont igen, hogy mindez 1,2 millió dollárjába került Texas államnak.

Escamilla tavaly augusztusban bukott le, amikor egy kiszállító betelefonált a börtönbe, hogy készüljenek fel egy több mint 300 kilogrammnyi fajita-szállítmány érkezésére. A dolgozóknak rögtön gyanús lett, nem csak a mennyiség miatt, de azért is, mert a fiatal raboknak nem szolgálnak fel fajitas-t. A kiszállító nem értette az értetlenkedést, mivel elmondta, hogy 9 éve szállít az intézménybe.

Escamillának szerencséje volt, hogy a szállító csak egyszer hívta közvetlenül a konyhát, mindenesetre letartóztatásakor azt mondta, önző volt, és ami kicsiben indult, végül egyre nagyobb üzlet lett, mivel elmondása szerint elvesztette a kontrollt a történtek felett.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.