Negyvenkét hetes terhesen biciklivel ment be a kórházba szülni az új-zélandi miniszter

2018. augusztus 19., 16:51

Szerző:

Csodálatos vasárnap reggel volt a biciklizéshez. A lehető legjobb hangulatban érkeztem – írta Instagramon Julie Anne Genter. A zöldpárti politikus, Új-Zéland nőkért felelős minisztere ma bicikliivel ment be az aucklandi kórházba, hogy életet adjon az első gyermekének. Állítása szerint ő és az élettársa azért nem kocsival indult útnak, mert a segítőiknek nem lett volna hely. 

„Ennyi. Kvánjatok szerencsét!”

– búcsúzott. Két hónapon belül Julie Anne Genter a második kormányzati politikus Új-Zélandon, aki szül. Júniusban Jacinda Andern miniszterelnök hozta a világra a gyermekét, a Neve nevű kislányt, mindössze a második kormányfőként a világon, aki a hivatali ideje alatt vállalt gyermeket. Az első a 2008-ban meggyilkolt pakisztáni miniszterelnök, Benazir Bhutto volt még 1990-ben.

Ami Julie Anne Gentert illeti, ő – írja a Stuff – mindössze hat hétig lesz távol a minisztériumától a szülés után. A kérés, hogy kívánjanak neki szerencsét, nem udvariassági frázis, a 38 éves új-zélandi–amerikai állampolgárságú politikusnak két vetélése is volt már. Most a 42 hetes terhesen vonult be az aucklandi kórházba. Távollétében a tárcáját Eugenie Sage örökségvédelmi miniszter fogja irányítani. 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.