Lezuhant egy katonai repülőgép Algériában, már 200 fölött van a halottak száma

2018. április 11., 14:15

Szerző:

Legalább 257 ember meghalt Algériában szerdán, amikor lezuhant egy katonai repülőgép röviddel a felszállás után – írja a BBC

A fővárostól, Algírtól 30 kilométerre fekvő Bufarik támaszpontnál zuhant le a repülő, egyelőre ismeretlen okból. A helyszíni felvételek alapján füst száll fel a roncsból.

A BBC értesülései szerint a nyugat-szaharai függetlenségi front, a Polisario 25 tagja is a gépen volt. Körülbelül 50 mentő van a helyszínen, melyek folyamatosan szállítják kórházba a sérülteket.

A hadügyminisztérium közleménye szerint vizsgálatot rendeltek el a légi katasztrófa ügyében. 

A portál megemlíti, hogy négy éve is volt egy hasonló eset Algériában. Akkor is a katonaság tagjai és rokonaik voltak a gépen, 77-en meghaltak.

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.