Korpa közé keveredett Emmanuel Macron, de Donald Trump szerencsére a segítségére sietett

2018. április 25., 10:17

Szerző:

Donald Trump amerikai elnök alaposan körbeudvarolta Emmanuel Macron francia elnököt washingtoni látogatása alatt, noha köztudott, valójában nincsenek a legnagyobb barátságban. A legszürreálisabb jelenet az ovális irodában játszódott le a sajtótájékoztatójuk előtt, amikor Trump azt magyarázta, mennyire különleges a kapcsolatuk.

„Le is szedem ezt a kis korpát" – fordult oda Trump a mellette álló, a jelenet közben inkább kínosan mosolygó francia elnökhöz. „Tökéletessé kell tennünk, hiszen tökéletes" – tette hozzá, majd látszólag lesöpört valamit Macron válláról. A francia elnök kínos mosollyal nyugtázta a „gesztust", majd pedig megtartották a sajtótájékoztatót:

 

Macron és Trump fricskaháborújának egyébként ez csak a legutóbbi epizódja volt, egyelőre pedig a francia elnök áll nyerésre, aki a washingtoni látogatásán azzal nyitott, hogy két puszit adott Trumpnak, láthatóan zavarba hozva az amerikai elnököt. Az egész még tavaly kezdődött egy kézfogáspárbajjal, amelyről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.