Innen már csak nem lesz visszakozás - Megérkezett Szingapúrba Kim Dzsongun és Donald Trump

2018. június 10., 16:16

Szerző:

Sokáig nem lehetett tudni, hogy sikerül -e nyélbe ütni a csúcstalálkozót, de most úgy néz ki, megtörténik. 

Elsőként Kim Dzsongun érkezett meg Szingapúrba, majd néhány órával később Trump szállt le az Air Force One fedélzetéről a Paya Lebar légi támaszponton - írja a CNN. Az amerikai elnök a Kanadában megrendezett G7-ről érkezett.

Trump és Kim a turistaparadicsomként ismert Sentosa szigeten találkoznak majd kedden.

Trump a riporterek kérdésére azt válaszolta, nagyon jó érzései vannak a találkozóval kapcsolatban. 

A Fehér Ház kedden jelentette be, hogy Trump és Kim Dzsong Un csúcstalálkozójára a szingapúri Sentosa szigetén kerül sor. A találkozót - mint a szóvivő előző nap közölte - június 12-én helyi idő szerint reggel 9-kor (közép-európai idő szerint hajnali 3-kor) tartják.

Az amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó létrejötte nemrég kétségessé vált, mert Trump lefújta az eseményt Phenjan szerinte ellenséges megnyilvánulásai miatt. Múlt héten azonban az amerikai elnök a Fehér Házban fogadta Kim Jong Csolt, az észak-koreai állampárt Központi Bizottságának alelnökét, aki átadta neki Kim Dzsong Un levelét. Trump a Kim Dzsong Un „jobbkezeként" számon tartott politikussal folytatott egyórás megbeszélés után közölte, a szingapúri csúcsot a korábban megbeszélteknek megfelelően mégis megtartják. 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.