Huszonöt éve lefagyasztott embrióból született meg egy kisbaba

2017. december 20., 10:17

Szerző:

Az amerikai Tennesseeben élő, 26 éves Tina Gibson novemberben adott életet kislányának, Emmának. A CNN szerint Emma egy 1992 októberében lefagyasztott embrióból származik. Életet adó anyukája akkor még csak egyéves volt.

Emma születése rekordot döntött. Ez a legrégebben lefagyasztott embrió, amely sikeres beültetéssel, majd születéssel végződött. Ezelőtt a legrégebb óta tárolt és sikeres fogantatáshoz vezető embrió húszéves volt.

A családnak csak az a fontos, hogy Emma egészséges

Tina Gibson férje, a 33 éves Benjamin cisztás fibrózisban szenved, ami miatt nemzésképtelen is. A házaspár több éven át nevelőszülőként nevelt gyerekeket, mire arra jutottak, szeretnének sajátot is, akár örökbefogadással vagy, ha lehet, mesterséges megtermékenyítéssel. A kis Emmát 300 donor profilja közül választották ki. Csak később tudták meg, hogy 1992-ben fagyasztották le az embriót. – Sokkot kaptam, hiszen ha akkor megfogan, akár legjobb barátok is lehettünk volna – kommentálta viccelődve az édesanya.

Emma egészségesen született, és a szülőknek csak ez számít.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.