Gyanús fehér port kapott Barack Obama is

2018. február 13., 20:43

Szerző:

Egy nappal azután, hogy Donald Trump fiának, Donald Trump Jr.-nak gyanús fehér port küldtek, Barack Obama volt amerikai elnök washingtoni irodája is kapott egy hasonló levelet – jelentette a honlapján a Fox 5 televízió. Az ügyben eljáró washingtoni hatóság, a DC FEMS közlése szerint a levelet Hongkongban adták fel, levelezési cím nem szerepelt rajta. Az első bejelentések szerint hintőporról van szó.

Az nem világos. hogy a volt amerikai elnök az irodában tartózkodott-e, a levél érkezésekor. Obama egyébként a World Wildlife Fundtól bérli az irodát, amelyben a hivatalos ügyeit intézi. Alig egy kilométerre van a politikus Kalorama negyedben fekvő rezidenciájától, ahova a családjával – a feleségével, Michelle-lel és a két lányával, Sashával és Maliával – költözött az elnöki mandátuma lejárta után.

Hétfőn a jelenlegi elnök fia kapott gyanús fehér port. A levelet a felesége, Vanessa Trump bontotta ki, és őt megfigyelésre kórházba is szállították miatta, de később kiderült, hogy mindössze kukoricalisztről van szó. a mellékelt fenyegetés nem volt ennyire ártalmatlan: „Szörnyű ember vagg, és most az kapod, amit megérdemelsz” – fenyegette meg valaki Trump Jr.-t.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.