Fesztiválozók közé hajtott egy furgon a holland Pinkpop fesztiválon

2018. június 18., 13:55

Szerző:

Hollandiában a Pinkpop fesztiválon az emberek közé hajtott egy furgon hétfőn hajnalban. Egy ember meghalt, három megsérült – írja a The Herald Sun.

A furgon sofőrje elmenekült a helyszínről. A holland rendőrség néhány órával később őrizetbe vett egy gyanúsítottat. A rendőrség megtalálta a fehér furgont, amivel hétfőn a gyanú szerint elkövették a gázolást Limburgban. A jármű a fesztivál helyszínéhez közel volt.

A hatóságok a nyomozás miatt nem közöltek még részleteket. Annyit elmondtak, hogy az áldozatok családjait értesítették, de se a korukról, se a nemzetiségükről nem árultak el információt.

A három napos fesztiválra minden évben több tízezer zenerajongó látogat el. A rendezvény vasárnap késő este ért véget Bruno Mars koncertjével.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.