Donald Trump nemkívánatos személy John McCain temetésén

2018. augusztus 27., 15:18

Szerző:

Míg George W. Bush és Barack Obama volt elnök is búcsúbeszédet mond, Mike Pence jelenlegi alelnök pedig meghívást kapott, addig Donald Trump államfő nem hivatalos a hétvégén elhunyt republikánus szenátor, John McCain temetésére – írja a The New York Times és a The Times magazin is.

John McCaint 81 éves korában, az Arizona állambeli Cornvile-ben fekvő otthonában érte a halál helyi idő szerint szombat délután 4 óra 28 perckor. Szervezete a glioblasztóma, az agydaganat rendkívül agresszív típusa ellen vívott 13 hónapos küzdelem után mondta fel a szolgálatot. Pénteken döntött úgy, hogy leállíttatja a kemoterápiát, ami előrevetítette, hogy már csak néhány nap vagy hét van hátra az életéből. Jövő héten ünnepelhette volna a 82. születésnapját.

Életéről részletesebben ide kattintva olvashatnak.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.