Újabb autóbuszbaleset Németországban: diákokat szállító busz borult árokba

Egy körülbelül 60 diákot szállító távolsági busz borult árokba csütörtökön este. Legalább 20 sérültje van a balesetnek.

2024. március 29., 15:37

Szerző:

Több mint 20 ember megsérült, amikor csütörtök este felborult egy körülbelül 60 diákot szállító busz az A44-es autópályán. A héten ez már a második súlyos buszbaleset Németországban – számol be róla az RTL.

A dw.com információi szerint csütörtök este egy körülbelül 60 utast szállító autóbusz borult árokba az A44-es autópályán a nyugat-németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban. 

A busz 100 kilométerre keletre Düsseldorftól, Werl város közelében tért le az útról, majd az oldalára borult. A baleset oka egyelőre tisztázatlan. A helyszínre tűzoltókat és mentőhelikoptert vezényeltek.

A buszon egy warburgi szakiskola diákjai utaztak, akik egy angliai utazásról tértek vissza. A rendőrség tájékoztatása szerint a balesetben 20 utas könnyű és egy súlyos sérüléseket szenvedett.

A baleset mindössze egy nappal azután történt, hogy öt ember meghalt egy buszbalesetben Lipcse közelében, ahol egy Flixbus távolsági busz szenvedett balesetet.

Öt ember életét követelte a Flixbus balesete

A baleset a Berlinből Münchenbe vezető észak-déli autópályán történt, amikor a busz felborult tele utasokkal a fedélzetén. Az autóbusz két sofőrrel és 53 utassal elhagyta Berlint, és Nürnbergbe tartott, majd útban Zürichbe FlixBus kocsija jobbra fordult a forgalmas A9-es autópályán és oldalára zuhant.

A rendőrség azt közölte a német sajtóval, hogy más jármű nem érintett a balesetben. „A baleset pontos körülményei még nem ismertek” – áll a társaság közleményében. A rendőrség tájékoztatása szerint azonnal mentőhelikoptereket és nagyszámú mentőt hívtak a helyszínre.

A helyi kórházakat felszólították, hogy készüljenek fel egy súlyos vészhelyzetre. Paczolay Máté, a külgazdasági és külügyminisztérium szóvivője azt közölte a balesettel kapcsolatban, hogy a berlini magyar konzulok azonnal felvették a kapcsolatot az autópályarendőrséggel és a többi illetékes hatósággal. A jelenlegi információk alapján nincsen magyar áldozata vagy sérültje a Flixbus-balesetnek.

(Kiemelt képünk: Észak-Rajna-Vesztfália, Werl: Tűzoltók dolgoznak egy buszon a 44-es autópályán (A44) történt baleset helyszínén.  Fotó: L: Daniel Schröder/ dpa Picture-Alliance via AFP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.