A Figyelő cikke miatt az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosi Hivatala felszólította Magyarországot, hogy vessen véget a civilek zaklatásának

2018. április 17., 20:28

Szerző:

Kedd délután az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosi Hivatala (OHCHR) felszólította Magyarországot, hogy vessen véget a jogvédők megfélemlítésének és zaklatásának. Az erről szóló üzenet a Figyelő cikke hatalmas felhördülést kiváltó cikke miatt jelent meg az OHCHR Twitter-oldalán. Megállapítása szerint a hetilap a jogvédő szervezetek munkatársairól, professzorokról és független média újságíróiról készített listával azt a civil társadalmat támadja, amelynek egyre szűkül a tér Magyarországon. 

 Ez egyébként az az OHCHR, amelynek a vezetője, Zeid Raad al-Husszein emberi jogi főbiztos rasszistának és idegengyűlölőnek nevezte Orbán Viktort a Magyarország menekültpolitikája miatt. Bár ezután Szijjártó Péter lemondásra szólította fel a jordániai politikust, ő ezt azzal rázta le magáról, hogy nyomatékosította, amit korábban a magyar miniszterelnökről mondott.

Azt, hogy a Figyelő cikke körül kitört botrány jelenleg hol tart, ebben a cikkünkben szedtük össze.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.