A falon mászva mentett meg egy gyereket Párizsban a hónap hőse

2018. május 28., 07:42

Szerző:

Négy emelet magasan lógott egy négy éves gyerek Párizs 18. kerületében egy ház erkélyén, egy férfi pedig az utcáról a ház falán és az erkélyeken felkapaszkodva mentette meg – számol be a BBC. az esetről készült videót hétmilliónál is töben látták már a Facebookon.

A gyerek apja egyébként vásárolni ment, de állította, bezárta az erkélyajtót. A kicsi ennek ellenére valahogy kijutott és át is mászott a korláton, de még sikerült megkapaszkodnia. 

A megmentő, a 22 éves Mamoudou Gassama csak pár hónapja érkezett Maliból, hogy Párizsban kezdjen új életet. Tettével mindenesetre nemcsak hatalmas népszerűséget szerzett, de kivívta Párizs polgármestere és Emmanuel Macron elnök elismerését is. Anne Hidalgo polgármester Twitter-posztban méltatta Gassama bátorságát és mindketten meghívták, hogy személyesen mondjanak neki köszönetet.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.